شیران شیروان. شیروان شهر فیلسوف اُرُد بزرگ (بزرگترین فیلسوف جهان)

شیران شیروان. شیروان شهر فیلسوف اُرُد بزرگ (بزرگترین فیلسوف جهان)

بخشی از سخنرانی بزرگ شیروان ((فیلسوف ارد بزرگ)) در دومین همایش فرهیختگان شیروان : درود بر شیروان ، شهر آزادگان ، شهر مردم نجیب و آزرم جو ، زایشگاه دودمان اشکانیان ، مردمی که طولانی ترین سلسله ی تاریخ ایران را با 470 سال بوجود آوردند .
شیران شیروان. شیروان شهر فیلسوف اُرُد بزرگ (بزرگترین فیلسوف جهان)

شیران شیروان. شیروان شهر فیلسوف اُرُد بزرگ (بزرگترین فیلسوف جهان)

بخشی از سخنرانی بزرگ شیروان ((فیلسوف ارد بزرگ)) در دومین همایش فرهیختگان شیروان : درود بر شیروان ، شهر آزادگان ، شهر مردم نجیب و آزرم جو ، زایشگاه دودمان اشکانیان ، مردمی که طولانی ترین سلسله ی تاریخ ایران را با 470 سال بوجود آوردند .

زینب رضی : حکمت و چهار هم خانواده ی ایرانی ...

گاهی در درون اخبار گذشته برخی ماهنامه ها و هفته نامه ها به مقالاتی پیرامون بزرگترین افتخار تاریخ شهرمان ((حکیم ارد بزرگ)) برخورد می کنم و با خودم می گویم کاش زودتر از  اینها متن را دیده بودم و همان زمان آن را انعکاس داده بودم
یکی از آن متن های زیبا و جالب ، مقاله ای است به قلم خانم زینب رضی ، نشر شده در ماهنامه گلبانگ (سال چهارم، شماره 40، دی ماه 1393) که به زندگی چهار حکیم تاریخ کشورمان می پردازد .

زینب رضی، چهار حکیم تاریخ ایران، هفته حکمت، حکیم ارد بزرگ، بزرگ شیروان، چهارمین حکیم تاریخ ایران، زینب رضی دانشجوی پرستاری، ماهنامه گلبانگ، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
حکمت و چهار هم خانواده ی ایرانی ...
نویسنده: زینب رضی
دانشجوی پرستاری


اگر اهل رادیو باشید و صبح ها در راه آمدن به  دانشگاه  با برنامه های شاد صبحگاهی ارتباط برقرار می کنید؛ این روزها، بعد از سلام و احوال پرسی با  جوان ایرانی،  اخبار علمی فرهنگی راگوش بدهید! حتما شما هم متوجه می

شوید که  کلمه ی «حکمت» و هم خانواده هایش خیلی بیشتر از قبل از دهان
گوینده شنیده می شود...
دی،  ماه  آغازین  زمستان،  پر  از  مناسبت  های  فرهنگی  است  که  هرکدام  به تنهایی می تواند موضوع یک نشریه کامل بشود اما موضوع جامعتری که همه ی این مناسبت ها را هم  در بر می گیرد همین حکمت و هم خانواده هایش  است!... نیازی به ورق زدن تقویم  نیست  و  حتما شنیده  اید  که  سیزدهم دی ماه سالروز تولد حکیم ابوالقاسم فردوسی بزرگ است. بیستم دی ماه نیز
سالروز ولادت حکیم عمرخیام نیشابوری است. اما بین ولادت این دو حکیم نام آشنا، دو نام دیگر می بینیم که چندان آشنا نیست... حکیم اردبزرگ هفدهم دی و حکیم بزرگمهر هجدهم دی. به همین خاطر فاصله ی بین زادروز این چهار حکیم گرانقدر ایرانی هفته حکمت نام گذاری شده است.
صحبت  کردن  از  حکیم  فردوسی  و  خیام  نیشابوری  را  به  زمان  های  دیگر واگذار می کنم و ترجیح می دهم این بار راجع به این نام های کمی غریب تر بپردازیم.
بزرگمهر بختگان فرزند بختگ وزیر خردمند خسرو انوشیروان شاهنشاه ساسانی بود.
بزرگمهر در ابتدا برای آموزش و پرورش فرزند انوشیروان، هرمز، انتخاب شده بود. اما هرمز نسبت به بزرگمهر خوش رفتاری نکرد و استاد را از خود آزرد، بعد از کار خود پشیمان شد و جایگاه بزرگمهر را بالا گرفت، تا آنجا که به وزارت رسید و در امور کشوری با شایستگی بسیار به انوشیروان کمک کرد. شهرت بزرگمهر بیشتر از هر چیز از جهت جملات حکیمانه و پند و اندرزهایی است که امروزه نیز بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین حکیم بزرگمهر در سیاست استعداد بی نظیری داشت. فکر می کنم خالی از لطف نباشد که این جا یکی از داستان های کوتاه این حکیم را بخوانیم.:«روزی انوشیروان سوال کرد: که بزرگ ترین بدبختی چیست؟ فیلسوف یونانی گفت:«پیری و کودنی که با تنگدستی و نداری با هم باشد»، دانشمند هندی گفت: «بیماری های جسمی  که  با  دردهای  روحی  فزون  گردد»،  بزرگمهر  گفت  که  «آدمی  ببیند که عمرش در حال به پایان رسیدن است و کار نیکی نکرده باشد، این بدترین بدبختی هاست.» این پاسخ در پیش خسرو بسیار پسندیده آمد و مقام و ارج بزرگمهر در برابر دانشمندان و فیلسوف های خارجی نمایان شد.»

صحبت  کردن  راجع  به  بزرگمهر  بسیار  لذتبخش  است  اما  چطور  است  یکبار دست از دنیای گذشتگان برداریم و سراغ خانه ای برویم در استان البرز... خانه ای کوچک و بسیار ساده دریکی از آپارتمان های کرج... جمله ی آخر را اول می  گویم  و  بعد  توضیح  بیشتر. «او  زنده  است!» این  مهمترین  نکته  ایست  که می توان درباره ی چهارمین حکیم بزرگ تاریخ ایران گفت. ارد بزرگ یا مجتبی  شرکا  در  شهر  مشهد  به  دنیا  آمد.  پدرش  محمدتقی  و  پدر بزرگش بابا شرکا از بزرگان شهر شیروان مشهد بود...  شهرت حکیم ارد بزرگ از دو  جهت قابل بررسی است. اول نظریه ی قاره کهن و نظریه ی کهکشان بزرگ اندیشه هاست(کاملا ضد دهکده ی کوچک جهانی) و دوم از جهت جملات و پندهایش که تاکنون به چندین زبان زنده دنیا نیز هم نام کتاب هایش ترجمه و چاپ شده است. ارد بزرگ به مرزهای جغرافیایی و سیاسی کشورهای قاره کهن نظری ندارد و همه را دعوت به همگرایی می کند. او با دلایل بسیار اثبات می کند که اگر بیست کشور قاره ی کهن دست به دست هم داده و دوباره یکی  بشوند  به  ساختاری  بسیار  قدرتمندانه  تر از  اروپا دست  خواهند یافت .

زینب رضی ، zinab razi، چهار حکیم تاریخ ایران، هفته حکمت، حکیم ارد بزرگ، بزرگ شیروان، چهارمین حکیم تاریخ ایران، زینب رضی دانشجوی پرستاری، ماهنامه گلبانگ، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

منبع مقاله : ماهنامه گلبانگ(ماهنامه فرهنگی- خبری- اجتماعی) سال چهارم- شماره 40-  دی ماه 1393- صفحه 14 - صاحب امتیاز: معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

http://sca.sbmu.ac.ir/uploads/day_7.pdf


نظرات 10 + ارسال نظر
بجنوردی دوشنبه 13 مهر‌ماه سال 1394 ساعت 18:33

قابل توجه مسئولین استان !
((خانه ای کوچک و بسیار ساده دریکی از آپارتمان های کرج... ))
البته خانم زینب رضی خیلی ملاحظه حال ما خراسان شمالی ها را کرده اند و نگفته اند
آپارتمان 40 متری
نگفته اند زندگی مشقت بار حکیم
نگفته اند زندگی سخت حکیم ...
چون من پارسال و اتفاقا فکر می کنم در همان دیماه 1393 بود که در آدرس قبلی همین وبلاگ شیران شیروان (البته در بلاگفا) از زبان بسیاری از کسانی که به دیدار حکیم بزرگ کشورمان رفته بودند می خواندم که حکیم چطور با سیلی صورت خودش را سرخ نگاه داشته
می خواندم حکیم از هیچ کجا حقوق دریافت نمی کند !
می خواندم حکیم بیمه نیست !
می خواندم حکیم هیچگاه حاضر به دریافت حتی یارانه هم نشده اند !
می خواندم محله زندگی حکیم در شهر کرج بسیار نامناسب است !

آنزمان من در همین بخش نظرات گفتم بیایید کمپینی برای حمایت مالی از حکیم و فیلسوف بزرگ کشورمان ایجاد کنیم که با استقبال بعضی از هم استانی های عزیزمان مواجه شد و چون برخی مدعیان دوستی با حکیم بزرگ در اینجا مطلب نوشتند وانمود کردند که خود حکیم دوست دارد اینطور زندگی کند !
بی کفایتی مسئولین را با کلمات (خود خواسته) حکیم عوض کردند
حکیم هر جای دنیا بودند وجودشان را از طلا می گرفتند افتخار جهانی استان ما هستند همین شیروان را که به به شهر اعتیاد و فساد شهر بود را یک تنه شهر فلسفه و حکمت کرده اند آنوقت ... نماینده های مجلس استان و بویژه شیروان چه کرده اند ؟
مردم شیروان و بجنورد و استان البته بیدار هستند و در هنگام انتخابات اسفند ماه با رای خود آن را به شکلی واضح و روشن به نمایش خواهند گذاشت .

بجنوردی دوشنبه 13 مهر‌ماه سال 1394 ساعت 18:40

خانم ماهک البته شما بیش از همه مقصر هستید چون درست اطلاع رسانی نکردید و همیشه پشتیبان همان کسانی بودید که در مورد حکیم بی توجه ی کردند .

هر وقت به این موضوع فکر می کنم قلبم به درد می یاد

نقطه سر خط دوشنبه 13 مهر‌ماه سال 1394 ساعت 18:51

اگر واقعا قلبتون به درد چرا نوشته های بجنوردی را نمیزارید روی سایتتون ؟ چرا درست اطلاع رسانی نمی کنید ؟ اگر واقعا دلتون می سوخت نوشته بجنوردی رو میزاشتن بالای شیران شیروان تا مردم خودشون تصمیم بگیرند (البته با سانسور جایی که میگن شیروان شهر اعتیادبود)
فکر می کنم شیروان خودش آنقدر آدم درست حسابی برای کمک به افتخار شهرمان را داشته باشه که دیگه نیازی نیست هیچ نماینده ایی بخواد به این موضوع حتی فکر کنه و بعد هزارتا منت به سر شهرمان و استانمان بزاره که من ! شرایط زندگی فیلسوف را درست کردم ! خانم مدیر شیران شیروان شما با اطلاع رسانیتون جلوی سوء استفاده سیاسیون رو بگیرید

نیلوفر رحیمی شیروان دوشنبه 13 مهر‌ماه سال 1394 ساعت 19:50

مقاله ی خانم زینب رضی خیلی خوب بود ازشون متشکریم

کاوه سه‌شنبه 14 مهر‌ماه سال 1394 ساعت 22:21

چقدر زیبا نوشته اند خانم رضی ...

سماء سه‌شنبه 14 مهر‌ماه سال 1394 ساعت 22:26

واجب شد حتما یبار ماهنامه گلبانگ رو بخرم و بخونم

محمود سه‌شنبه 14 مهر‌ماه سال 1394 ساعت 22:28

دوست هر چه زودتر مقالات دیگر ایشان درباره بزرگترین فیلسوف جهان را بخوانم و لذت ببرم

گودرز سه‌شنبه 14 مهر‌ماه سال 1394 ساعت 22:51

چه خوبه این مناسبت های اصیل پارسی و تاریخی پاس داشته بشه تا بمونه ...

سمانه ح سه‌شنبه 14 مهر‌ماه سال 1394 ساعت 22:53

جالبه بدونید من تا امروز تولد حکیم رو نمیدونستم چه روزیه ! خیلی ممنون اطلاع رسانی کردید

زهرا سه‌شنبه 14 مهر‌ماه سال 1394 ساعت 22:55

واااای من از خوشحالی توی پوستم نمیگنجممممم
توی هفته حکمت بدنیا اومدم باورتون میشه؟؟؟
15 دی!

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد